صعود به قله جانستون به ارتفاع 3950 متر

صعود به قله جانستون به ارتفاع 3950 متر post thumbnail image

یکی از زیباترین مناطق البرز مرکزی دشت جانستون است، این دشت با ارتفاع متوسط 2850 متر توسط چندین قله احاطه شده است، قله جانستون در شمال این دشت قرار دارد. روستای آبنیک در ارتفاع تقریبی 2400 متری از سطح دریا در جنوب دشت جانستون قرار دارد.

قله جانستان واقع در ناحیه کوه البرز مرکزی از جنوب به دره آبنیک، از شمال به قسمتی از دره رودخانه لار، از شرق به وسیله خط الراس بلند به قله خرسنگ و به برج و خالنو متصل است.

روستای آبنیک که قله جانستون در آن واقع شده است در استان قزوین واقع شده و به تفکیک بیشتر در شهرستان البرز قرار دارد. این روستا در شمال غربی ایران قرار دارد و دارای آب و هوای سرد و خشک با تغییرات شدید دما در فصول مختلف سال است. طبق سرشماری سال 1395، جمعیت این روستا 103 نفر بوده است.

روستای آبنیک در دامنه‌های کوه البرز واقع شده و دارای مناظر طبیعی زیبایی است که برای گردشگران و علاقمندان به طبیعت محل جذب بسیار خوبی است. این روستا دارای جاذبه‌های گردشگری متعددی مانند آبشار آبنیک، باغ انجیر، مسجد جامع آبنیک و غار آبنیک است.

در باغ انجیر آبنیک، درختان انجیر باستانی و بسیار قدیمی وجود دارد که به تعدادی از قدیمی‌ترین درختان این نوع در ایران محسوب می‌شوند. این باغ با داشتن چشمه آب شیرین، نقطهٔ دیدنی دیگری در این منطقه است.

همچنین در آبشار آبنیک، طبیعت سرسبز و مناظر زیبایی وجود دارد که با جریان آب و ساختار زیبای این آبشار، یکی از جاذبه‌های دیدنی روستای آبنیک به شمار می‌رود.

از دلایل نامگذاری این کوه اطلاعات دقیقی در دست نمی‌باشد. طبق روایتی اولین کوهنورد این قله فردی خارجی به نام جان استون بوده است و در روایتی دیگر سختی صعود به این قله و وجود صخره‌های صخره‌ای در اطراف آن دلیل انتخاب این نام بوده و از آن به جان استون تغبیر می‌کنند.

مسیرهای کوهنوردی

1. مسیر جنوبی مسیر عادی برای صعود به این قله است. در انتهای دشت از سمت چپ غار بویوک آقا شروع می‌شود، سپس در مسیری که از میان صخره‌ها و برف‌چاله‌های فصلی می‌گذرد به سمت غرب تراورس می‌رسید که به قله منتهی می‌شود.

2. مسیر شرقی، از مسیر یال زمستانی که پس از عبور از تنگه آبنیک و ابتدای دشت جاستون شروع می‌شود،می‌شود.

3. مسیر غربی که از دره شرقی در انتهای دشت (مسیر صعود به خرسنگ) و مسیری طولانی است.

زمان بندی رسیدن به دامنه قله جانستون

  • از روستا تا انتهای خیابان جانستون: حدود 3 کیلومتر جاده خاکی با ماشین راه است.
  • از انتهای خیابان جانستون تا ابتدای دشت 45 دقیقه راه است
  • از ابتدای دشت تا انتهای دشت (غار بویوک آقا) 45 دقیقه راه است
  • از انتهای دشت (کمپینگ) تا قله 3.5 ساعتطول می‌کشد
  • کل زمان صعود حدود 5 ساعت تخمین زده شده است

تاریخ اجرای برنامه : 9 الی 10 تیرماه 1401

منطقه فشم تهران

سرپرست برنامه : آقای محمود حیدری

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

صعود به قله های اسپید چال – همهن -پیرزن کلوم – مهرچالصعود به قله های اسپید چال – همهن -پیرزن کلوم – مهرچال

قله اسپید چال (3214 متر) یکی از قلل مرتفع منطقه لواسان استان تهران میباشد که بطور معمول از مبدا روستاي امامهبالا صعود میشود. این قله در مسیر صعود زمستانه قله

پیمایش خط الراس الوند دالخانیپیمایش خط الراس الوند دالخانی

قله الوند به عنوان مرتفع‌ترین نقطه خط الراس الوند، با ۳۱۰۶ متر ارتفاع و قرار گرفتن در دهستان شمس آباد شهرستان اراک، یکی از بلندترین قله های شهرستان اراک به